Pagina's

maandag 18 maart 2013

Oriëntaalse rijst met gekaramelliseerde kaneelwortels

4 personen
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 250 ml roomyoghurt
- zout en peper
- 50 g rozijnen, afgespoeld
- 50 g dadels, in stukjes
- 50 g amandelen met vlies, grof gehakt
- 1 kleine granaatappel, alleen de pitjes
- 300 g basmatirijst
- 4 grote waspenen, in stukjes
- 2 rode uien, gesnipperd
- 4 el boter
- suiker
- 3 el ras el hanout
                                              - 1/2 tl kaneel
                                              - 1/2 tl chilipoeder

Bereiden: (25 minuten) Roer voor de dip de knoflook door de yoghurt en breng op smaak met zout en peper.
Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking gaar.
Verhit 2 el boter en bak de wortels en uien 4-5 minuten. Bestrooi met 1 el suiker en laat al roerend karamelliseren. Blus af met 6-8 el water en laat 2-3 min. koken. Breng op smaak met zout en peper.
Verhit 2 el boter en fruit hierin de ras el hanout, kaneel en chilipoeder. Voeg de rijst, dadels en rozijnen toe en verhit al roerend. Meng de granaatappelpitjes en amandelen door de rijst. Breng op smaak met zout en peper.
Verdeel de rijst over 4 borden. Verdeel de wortels eromheen. Garneer met wat yoghurtdip en serveer de overige yoghurtdip er apart bij.

Bron: Foodies

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...