maandag 18 maart 2013

Oriëntaalse rijst met gekaramelliseerde kaneelwortels

Recept voor 4 personen
Bereidingstijd 25 minuten

Ingrediënten
2 teentjes knoflook, fijngehakt
250 ml roomyoghurt
zout en peper
50 g rozijnen, afgespoeld
50 g dadels, in stukjes
50 g amandelen met vlies, grof gehakt
1 kleine granaatappel, alleen de pitjes
300 g basmatirijst
4 grote waspenen, in stukjes
2 rode uien, gesnipperd
4 el boter
suiker
3 el ras el hanout
1/2 tl kaneel
1/2 tl chilipoeder

Bereiden
Roer voor de dip de knoflook door de yoghurt en breng op smaak met zout en peper.
Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking gaar.
Verhit 2 el boter en bak de wortels en uien 4-5 minuten. Bestrooi met 1 el suiker en laat al roerend karamelliseren. Blus af met 6-8 el water en laat 2-3 min. koken. Breng op smaak met zout en peper.
Verhit 2 el boter en fruit hierin de ras el hanout, kaneel en chilipoeder. Voeg de rijst, dadels en rozijnen toe en verhit al roerend. Meng de granaatappelpitjes en amandelen door de rijst. Breng op smaak met zout en peper.
Verdeel de rijst over 4 borden. Verdeel de wortels eromheen. Garneer met wat yoghurtdip en serveer de overige yoghurtdip er apart bij.

Bron: Foodies

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...