Pagina's

zaterdag 30 maart 2013

Varkenshaas met appel-mosterdsaus

4 personen
- 6 lente-uitjes, in ringetjes
- 4 varkensmedaillons (à 125 g)
- 2 el olie
- zout en peper
- suiker
- 1 el boter
- 2 el bloem
- 150 ml appelsap
- 100 slagroom
- 1/2 bouillonblokje
- 2 el grove mosterd


Bereiden: Dep de varkensmedaillons droog. Verhit de olie in een bak en bak het vlees aan beide kanten 3 min. op hoog vuur. Breng op smaak met zout en peper, neem uit de pan en houd warm. Voeg 1 el boter toe, houd 2 el lente-uitjes apart en roerbak de rest in het bakvet. Bestuif met de bloem en bak kort mee. Blus af met het appelsap, 150 ml water en de slagroom en breng aan de kook. Voeg de mosterd toe en het bouillonblokje toe en laat 3-4 minuten koken op laag vuur. Breng op smaak met zout, peper en een beetje suiker.
Serveer met de medaillons, gebakken aardappeltjes en bestrooi met de rest van de lente-uitjes.

Bron: Foodies

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...