zondag 31 maart 2013

Goulash met parmezaanrolletjes

Recept voor 6 personen
Bereidingstijd 30 minuten, oventijd 30 minuten, wachttijd 4 uur

Ingrediënten
70 g boter
100 g bloem
500 ml melk
7 eieren
zout en peper
100 g parmezaan (stuk), grof geraspt
200 g gedroogde tomaten (in olie)
150 g verse roomkaas
200 ml crème fraîche
500 g wortels, in stukjes
4 uien, gesnipperd
1,25 kg runderpoulet
4 el olie
zout en peper
2 el bloem
400 ml droge rode wijn
2 laurierblaadjes

Bereiden
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Bekleed een diep bakblik (ca. 32 x 37 cm) met bakpapier. Smelt de boter in een pan en voeg 100 g bloem toe. Roer tot een glad mengsel, voeg de melk toe en breng aan de kook. Zet het vuur uit. Splits de eieren en roer het eigeel door het mengsel. Breng op smaak met peper en zout. Klop het eiwit in 2 porties stijf. Voeg eerst 1/3 van het eiwit toe aan het melkmengsel en daarna de rest. Strijk het mengsel glad uit over het bakblik. Strooi 1/4 van de parmezaan over het mengsel en bak 15 minuten in de oven. Neem uit de oven en laat afkoelen.
Snijd voor de vulling de tomaten in dunne plakjes. Meng de roomkaas, crème fraîche en overige parmezaan tot een glad mengsel en strijk uit over de deegplak. Bestrooi met tomaatplakjes. Rol het deeg op met behulp van het bakpapier en wikkel in vershoudfolie. Leg ca. 4 uur in de koelkast.

Verhit voor de goulash 3 el olie in een stoofpan. Bak hierin het vlees portiegewijs rondom bruin. Bak de uien en wortels kort mee. Breng op smaak met zout en peper. Bestrooi met 2 el bloem en bak kort mee. Voeg de wijn en 1 liter water toe. Breng op smaak met zout, peper en de laurierblaadjes. Laat de goulash 2,5 uur zachtjes stoven.

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de parmezaanrol in 12 plakjes en leg de rolletjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de rolletjes 10-15 minuten in de oven en serveer bij de goulash

Bron: Foodies

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...