Pagina's

donderdag 28 maart 2013

Witlofsaucijsjes

8 personen
- 8 plakjes bladerdeeg
- 4 kleine stronkjes witlof
- zout en peper
- 8 plakken ontbijtspek
- 100 g gruyère of belegen kaas
- 1 eidooier
- 2 el melk






Bereiden: Laat het bladerdeeg ontdooien. Kook de witlof in 7-8 minuten gaar in water met zout. Koel de witlof af in koud water. Laat de witlof uitlekken en knijp het vocht er goed uit. Halveer de stronkjes over de lengte en dep ze goed droog op een schone theedoek.
Leg op ieder plakje bladerdeeg een plak spek. Leg hierop een halve stronk witlof en bestrooi met zout en peper. Bestrooi met de geraspte kaas.
verwarm de oven voor op 200 graden. Vouw het bladerdeeg over de witlof dicht en druk de randen goed aan. Snijd eventueel overtollig deeg af. Leg de pakketjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Meng de eidooier met de melk en bestrijk hiermee het bladerdeeg.
Bak de witlofsaucijsjes 25-30 minuten in de oven.

Bron: Foodies

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...