Pagina's

dinsdag 9 april 2013

Caesarsalade met warmgerookte forel

4 personen
- 16 dunne sneetjes stokbrood
- 80 ml olijfolie + extra om te bestrijken
- 3 dikke plakjes bacon zonder zwoerd
- 3 (zeer verse) eieren
- 2 el citroensap
- 1 tl dijonmosterd
- 2 ansjovisfilets op olie, uitgelekt (naar keuze)
- 2 kleine kropjes bindsla (little gem)
- 40 g Parmezaanse kaas, geschaafd
- 400 g warmgerookte forel, ontveld, in plukken gescheurd
- toefje kervel, voor garnering


Bereiden: (25 minuten, oven minuten) Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met aluminiumfolie. Bestrijk de sneetjes stokbrood met olijfolie en leg ze samen met de plakjes bacon op de bakplaat. Bak ze 5-6 minuten of tot de bacon goudbruin en knapperig is. Neem ze uit de oven, laat afkoelen en verbrokkel de bacon.
Kook 2 eieren halfzacht en snijd ze in vieren.
Mix het derde ei met het citroensap, de mosterd en de ansjovis (als je die gebruikt). Voeg geleidelijk de olie in een dun straaltje toe zodat je een gladde dunne mayoachtige dressing krijgt. Voeg wat d  zout en peper toe.
Verdeel de slablaadjes over 4 borden. Schik op elk slabedje 4 sneetjes stokbrood, 2 partjes ei, wat spekjes en geschaafde Parmezaanse kaas. Voeg de forelvlokken toe, sprenkel er de dressing over en garneer met kervel.

Bron: Delicious

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...