woensdag 10 april 2013

Varkenshaas met shiitakes en taugé

Recept voor 4 personen
Bereidingstijd 25 minuten

Ingrediënten
250 g shiitakes, in plakjes
2 varkenshaasjes à 350 g, in plakken van ca. 2 cm
1 groene peper, in fijne ringetjes
1 limoen
2 el olie
1/2 el sesamzaad
100 g taugé
2 el sojasaus
zout en peper
1/2 el sesamolie
2 el boter

Bereiden
Halveer de limoen en knijp uit 1 helft het sap. Snijd de andere helft in plakjes.
Verhit 1 el olie in een pan en bak er de shiitakes ca. 4 min. in. Voeg het sesamzaad en de groen peper toe en bak nog ca. 2 min. Voeg de taugé , de sojasaus en de helft van het limoensap toe. Breng op smaak met zout, peper en de sesamolie.
Bestrooi de plakken varkenshaas met zout en peper. Verhit 1 el olie en de boter in een pan en bak er de varkenshaas op hoog vuur 2-3 min. aan beide kanten in. Verdeel het shiitakemengsel over borden en leg er de plakken varkenshaas op. Serveer met de schijfjes limoen.

Bron: Foodies

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...