Pagina's

woensdag 10 april 2013

Varkenshaas met shiitakes en taugé

4 personen
- 250 g shiitakes, in plakjes
- 2 varkenshaasjes à 350 g, in plakken van ca. 2 cm
- 1 groene peper, in fijne ringetjes
- 1 limoen
- 2 el olie
- 1/2 el sesamzaad
- 100 g taugé
- 2 el sojasaus
- zout en peper
- 1/2 el sesamolie
- 2 el boter


Bereiden: (25 minuten) Halveer de limoen en knijp uit 1 helft het sap. Snijd de andere helft in plakjes.
Verhit 1 el olie in een pan en bak er de shiitakes ca. 4 min. in. Voeg het sesamzaad en de groen peper toe en bak nog ca. 2 min. Voeg de taugé , de sojasaus en de helft van het limoensap toe. Breng op smaak met zout, peper en de sesamolie.
Bestrooi de plakken varkenshaas met zout en peper. Verhit 1 el olie en de boter in een pan en bak er de varkenshaas op hoog vuur 2-3 min. aan beide kanten in. Verdeel het shiitakemengsel over borden en leg er de plakken varkenshaas op. Serveer met de schijfjes limoen.

Bron: Foodies

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...