Pagina's

maandag 8 april 2013

Gehaktballen in Belgische biersaus

4 personen
- 2 witte boterhammen
- 100 ml melk
- 2 kleine uien, heel fijngesneden
- 1 el fijngehakte verse tijmblaadjes
- 1 ei
- 1/2 tl geraspte nootmuskaat
- 500 g half-om-halfgehakt
- 70 g boter
- 2 sjalotjes, fijngesneden
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 1 el bloem
- 500 ml donker Belgisch bier
- 1 el appelstroop

Bereiden: (20 minuten, stoven 30 minuten) Week de boterhammen 5 min. in de melk. Knijp ze goed uit en kneed ze samen met de ui, tijm, ei en nootmuskaat door het gehakt. Breng het mengsel op smaak met 1 tl zout en peper naar smaak, vorm 8 ballen van het gehakt. Verhit 20 g boter in een braadpan en bak de ballen in 3 min. rondom bruin
Smelt de rest van de boter in een steelpan. Bak hierin de sjalot met de knoflook zachtjes 3 min. Voeg de bloem toe en bak deze 1 min. mee. Schenk het bier e pan en roer goed met een garde om klontjes te voorkomen. Voeg de appelstroop toe, breng de saus aan de kook en breng de saus op smaak met zout en peper. Schenk de saus over de gehaktballen en laat deze nog 30 min. op laag vuur gaar stoven in de saus. Keer de ballen af en toe.

Bron: Delicious

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...