Pagina's

zaterdag 27 april 2013

Gestoomde raapstelen met gravlax

4 personen
Begin 2 dagen van tevoren met het marineren van de zalm voor dit gerecht

- 1 dik stuk verse zalm van 400 g met vel, graten verwijderd
- 1,5 el grof zeezout
- 1 el witte peperkorrels, geplet
- 1 el suiker
- 1 flinke bos dille (50 g), fijngesneden
- 2 eieren
- 500 g jonge raapstelen (2 bosjes)
- 2 el groene olijfolie


Bereiden: (25 minuten, marineren 2 dagen) Snijd de zalmmoot langs de graat horizontaal open. Meng het zeezout met de peper en de suiker door elkaar. Leg één zalmzijde met het vel naar beneden in een passende schaal. Strooi de helft van de dille erover en daarna het zoutmengsel. Strooi de rest van de dille op het zoutmengsel. Leg de andere zalmzijde erop met het vel naar boven en druk goed aan. Dek af met plasticfolie en verzwaar met een gewicht, b.v. een conservenblik of een niet al te zware schone baksteen. Laat de zalm zo 2 dagen in de koelkast marineren en bedruip de zalm af en toe met het vrijgekomen vocht. Haal de zalm na 2 dagen uit de koelkast, verwijder het zoutmengsel en snijd de zalm in dunne plakken.
Breng in een steelpan water aan de kook.Leng de eieren erin en kook ze in 6-8 min. middelhard. Spoel koud, pel ze en laat wat wat koelen. Snijd ze fijn.
Stoom de raapstelen een paar minuten zodat ze net slap zijn. Meng de eieren met wat zout en peper en schep door de gestoomde raapstelen. Leg de raapstelen op een bord en schenk er wat olijfolie over. Leg de zal op de raapstelen.

Bron: Delicious

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...