Pagina's

zondag 28 april 2013

Chocoladepotjes

4 personen
- 100 g boter
- 200 g melkchocolade, in stukjes
- 4 eieren, gesplitst
- 2 el kristalsuiker, fijn
- 4 el poedersuiker
- 4 ramequins (kleine ovenschaaltjes, Ø 9 cm)







Bereiden: (25 minuten, voorbereiden 20 minuten, wachten 60 minuten) Verwarm de oven voor op 160 ºC. Doe de boter en chocolade in een pan of vuurvaste kom en laat deze au bain-marie smelten. Roer tot een egaal mengsel. Laat iets afkoelen.
Klop ondertussen de eidooiers met de kristal­suiker 5 min. in de keukenmachine tot het volume 3 keer is toegenomen. Laat de machine draaien en voeg het chocolademengsel toe.
Klop 2 eiwitten in een vetvrije kom stijf met een mixer. Spatel luchtig door het chocolademengsel.
Verdeel het mengsel over de ingevette ramequins en zet deze in de ovenschaal. Vul de schaal tot 2/3 met kokend water en zet 'm ca. 25 min. in de oven. De chocoladepotjes zijn goed als de bovenkant is gestold. Neem de schaal uit de oven en laat de potjes op een rooster 1 uur afkoelen.
Bestrooi de chocoladepotjes met de poedersuiker. Lekker met een kopje espresso en een paar cantuccini (Italiaanse amandelkoekjes).

Bron: Allerhande

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...