Pagina's

dinsdag 23 april 2013

Oma's gehaktbal met mosterdsaus

4-6 personen
- 500 g half-om-halfgehakt
- 3 beschuiten, fijngewreven of 25 g paneermeel
- 1 ei
- 3 el dikke yoghurt of kwark
- 1/2 tl geraspte nootmuskaat
- 1 tl gemberpoeder
- 1 tl korianderpoeder
- 1 tl gedroogde oregano
- 4 el fijngesneden bladpeterselie
- 50 g boter
- 50 g grove mosterd


Bereiden: (15 minuten, stoven 30 minuten) Meng het gehakt, de beschuit, het ei, de yoghurt, nootmuskaat, gember, koriander, oregano, 3 el van de peterselie, 1 tl zout en versgemalen zwarte peper naar smaak door elkaar. Hoe langer je het gehakt kneedt, hoe steviger het na de bereiding is. Vorm 4 of 6 grote ballen van het gehakt. Verhit de boter in een koekenpan en bak de ballen rondom bruin. Bak ze goed door, dat geeft een stevige, knapperige korst. Schenk 100-200 ml water in de pan, draai het vuur laag en laat de gehaktballen met een deksel op de pan in 30 min. gaar stoven/
Neem de ballen uit de pan, voeg de mosterd en de rest van de peterselie toe aan de jus. Roer goed zodat de jus licht bindt. Serveerde gehaktballen met een flinke lepel mosterdsaus.

Bron: Delicious

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...