Pagina's

maandag 22 april 2013

Pastei met paddenstoelen, doperwten en ham

4 personen: 
- 250 g champignons (in kwarten)
- 3 el boter
- 3 el bloem
- 250 ml slagroom
- 1/2 bospaddenstoelenbouillonblokje
- 1/2 bosje dragon
- 250 g doperwten (diepvries)
- 125 g hamblokjes
- nootmuskaat
- 1 rol Tante Fanny bladerdeeg
- 1 eidooier
- 1 el wit en 1 el zwart sesamzaad
- 1 tl kummelzaadje

Bereiden: (15 minuten, oven 50  minuten) verhit 1 el boter in een pan en bak er de champignons ca. 4 min. in. Voeg nog 2 el boter en de bloem toe. Bak de bloem ca. 2 min. Voeg al roerend de slagroom, 100 ml water en het bouillonblokje toe. Breng rustig aan de kook en roer goed door.
Hak de dragon fijn. Roer de doperwten, de hamblokjes en de dragon door de ragout. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Schep het mengsel in een taartvorm van ca. 28 cm doorsnede.
Rol het bladerdeeg uit en snijd er een vierkante plak af. Verwijder het bakpapier. Leg het stuk bladerdeeg  over de taartvorm en druk het licht aan. Snijd de overhangende randen af en druk met een vork het deeg op de rand van de vorm.
Verwarm de oven voor op 175 graden. Kluts de eidooier met 1 el water en bestrijk het deeg ermee. Prik met een vork wat gaatjes in het deeg. Strooi de twee soorten sesamzaad en de kummelzaadjes over het deeg en bak de pastei 40-50 min goudbruin in de oven.

Bron: Foodies

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...