Pagina's

zaterdag 13 april 2013

Kabeljauwschotel met broccoli en mosterdbechamel

4 personen
- 600 g broccoli, in roosjes
- 50 g boter
- 250 g bloem
- 200 ml melk
- 65 ml slagroom
- 1 el (Zaanse) mosterd
- 150 g belegen boerenkaas, geraspt
- 4 kabeljauwmoten of filets (500 g)
- 1 ui, fijngesneden
- 1 zak panklare krieltjes met schil (500 g)
- 2 laurierblaadjes


Bereiden: (30 minuten, oven 20-25 minuten) Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook de broccoli in water met zout in 6-8 min. beetgaar of stoom deze gaar.
Smelt in een pan 25 g boter. Voeg de bloem in één keer toe en gaar 1 min. Schenk op laag vuur beetje bij beetje al kloppend met een garde de melk erbij. Klop tot een gladde gebonden saus. Voeg de room, mosterd en 100 g van de kaas toe. Verwarm de bechamelsaus nog 1-2 min. tot de kaas is gesmolten. Voeg zout en peper naar smaak toe.
Leg de broccoli en de kabeljauwmoten in een ovenschaal. Schenk de kaassaus er over. Bestrooi met de rest van de kaas en bak de visschotel in de voorverwarmde oven in 20-25 min. goudbruin en gaar. Smelt in een hapjespan de laatste 25 g boter. Fruit de ui. Schep de krieltjes erdoor en bak nog 1-2 min. Voeg 150 ml water en de laurierblaadjes toe en stoof de krieltjes met de deksel schuin op de pan in 8-10 min. gaar. Breng op smaak met zout en peper. Serveer de kabeljauwschotel met de gestoofde krieltjes.

Bron: Delicious

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...