Pagina's

maandag 1 april 2013

Risi e bisi-gratin

4 personen
- 2 groentebouillontabletten
- 1 el olie
- 300 g arboriorijst
- 400 g doperwten
- 200 g hamblokjes
- zout en peper
- 100 g gruyère of belegen kaas, geraspt
- 150 g mozzarella, in blokjes





Bereiden: Breng 1 liter water met de bouillonblokjes aan de kook. Verhit de olie in een pan en bak er de rijst in tot hij glazig wordt. Voeg voldoende hete bouillon toe zodat de rijst net onderstaat. Laat de rijst in ca. 20 minuten rustig garen en voeg telkens als de bouillon is opgenomen wat nieuwe bouillon toe.
Verwarm de oven voor op 175 graden. Roer de doperwten en de hamblokjes door de rijst en breng het geheel op smaak met zout en peper. Schep de rijst in een ingevette ovenschaal. Verdeel de kaas over de rijst en bak het geheel ca. 20 minuten in de oven.

Bron: Foodies

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...