Pagina's

donderdag 9 mei 2013

Babi pangang express

4 personen
- 300 g witte rijst
- 1 schaal tandoori speklapjes a la minute (350 g)
- 2 el Oosterse wokolie (fles 500 ml)
- 1 struik paksoi, in stukjes
- 1 fles wok essentials sweet en sour (woksaus, 240 ml)
- 1 potje atjar tjampoer (350 g), uitgelekt
- 3 tl sambal oelek








Bereiden: (15 minuten) Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, doe terug in de pan en laat met de deksel op de pan 5 min. staan.
Snijd ondertussen de speklapjes in reepjes van 3 cm. Bak ze in een hapjespan zonder olie of boter 10 min. op middelhoog vuur. Keer regelmatig.
Verhit ondertussen de olie in een wok en bak de paksoi 5 min. Voeg de woksaus en de helft van de atjar tjampoer toe aan de spekreepjes en bak nog 2 min. Schep de rijst door de paksoi en breng op smaak met de sambal.
Verdeel het rijstmengsel over 4 borden. Schep er de babi pangang bij. Serveer met de rest van de atjar tjampoer. Lekker met kroepoek

Bron: Allerhande

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...