Pagina's

vrijdag 17 mei 2013

Champignonstrüdel met rijst

4 personen
- 125 g rijst
- zout en peper
- 1 rol koelvers bladerdeeg, ontdooid
- 1 ui, gesnipperd
- 250 g kleine champignons, gehalveerd
- 400 g Chinese kool, in reepjes
- 3-4 takjes dille, gehakt
- 2 el olie
- 1 eidooier
- 3 el slagroom
- 3-4 el mayonaise
- 150 ml crème fraîche

Bereiden: (1 uur en 15 minuten) Kook de rijst in 250 ml water met wat zout in 10 minuten gaar.
Verhit de olie in een pan. Bak de champignons en de ui erin. Bak de Chinese kool 2-3 min mee. Breng het geheel op smaak met zout en peper. Laat de rijst droog stomen. Meng met 2/3 van de dille en roer door de groenten. Breng nogmaals op smaak met zout en peper.
Verwarm de oven voor op 175 graden. Rol het bladerdeeg uit. Verdeel het rijstmengsel in de lengte over het midden van het deeg. Snijd om de 2 cm de brede randen van het deeg in, in visgraatmotief. Vouw eerst de deegranden in en dan beurtelings de repen over de vulling. Meng de eidooier en de slagroom. Bestrijk de strüdel met het eimengsel. Bak de strüdel 40-50 minuten in de oven. Meng de mayonaise, de crème fraîche en de overige dille en breng de saus op smaak. Server de strüdel met de saus.

Bron: Koken & Genieten

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...