Pagina's

donderdag 16 mei 2013

Roerbak en asperges en garnalen

4 personen
- 300 g reuzengarnalen (zak 500 g, diepvries), ontdooid
- 300 g mienestjes (pak 500 g)
- 1 bos groene asperges (500 g)
- 2 cm verse gember (zakje 150 g), geschild
- 2 el arachideolie
- 2 rode pepers, in kleine stukjes
- 2 tenen knoflook, fijngesneden
- 2 el ketchup
- 2 el Japanse sojasaus (flesje 250 ml)
- 1 el lichte basterdsuiker
- 1 el limoensap (flesje 115 ml)
- 1 zakje bosui (3 stuks), in schuine stukjes

Bereiden: Pel de garnalen en verwijder het darmkanaal. Kook de mienestjes volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Breng ondertussen een pan water aan de kook. Snijd 2 cm van de onderkant van de asperges. Snijd de asperges in stukken van 3 cm. Kook 2 min. Schep uit het water.
Rasp de gember. Verhit de olie in een wok en roer-bak de gember, peper en knoflook 10 sec. Voeg de garnalen toe en roerbak 2 min. Doe de ketchup, sojasaus, basterdsuiker en het limoensap erbij en warm nog 2 min. door. Breng eventueel op smaak met zout.
Verdeel de mie over 4 borden, schep de asperges en garnalen erop en bestrooi met de bosui. Lekker met wat grofgesneden korianderblaadjes.

Bron: Allerhande

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...