donderdag 16 mei 2013

Roerbak en asperges en garnalen

Roerbak voor 4 personen
Bereidingstijd

Ingrediënten
300 g reuzengarnalen (zak 500 g, diepvries), ontdooid
300 g mienestjes (pak 500 g)
1 bos groene asperges (500 g)
2 cm verse gember (zakje 150 g), geschild
2 el arachideolie
2 rode pepers, in kleine stukjes
2 tenen knoflook, fijngesneden
2 el ketchup
2 el Japanse sojasaus (flesje 250 ml)
1 el lichte basterdsuiker
1 el limoensap (flesje 115 ml)
1 zakje bosui (3 stuks), in schuine stukjes

Bereiden
Pel de garnalen en verwijder het darmkanaal. Kook de mienestjes volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Breng ondertussen een pan water aan de kook. Snijd 2 cm van de onderkant van de asperges. Snijd de asperges in stukken van 3 cm. Kook 2 min. Schep uit het water.
Rasp de gember. Verhit de olie in een wok en roer-bak de gember, peper en knoflook 10 sec. Voeg de garnalen toe en roerbak 2 min. Doe de ketchup, sojasaus, basterdsuiker en het limoensap erbij en warm nog 2 min. door. Breng eventueel op smaak met zout.
Verdeel de mie over 4 borden, schep de asperges en garnalen erop en bestrooi met de bosui. Lekker met wat grofgesneden korianderblaadjes.

Bron: Allerhande

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...