Pagina's

woensdag 22 mei 2013

Ham-aardappelkoekjes met rucolapesto

6 personen
- 60 g rucola
- 2 el geroosterde pijnboompitten
- 3 el gehakte bieslook
- sap van 1/2 citroen + partjes voor erbij
- 100 ml extra vierge olijfolie
- 800 g aardappels, geschild en in stukjes
- 1 el grove mosterd
- 2 el gehakte bieslook
- 1 ei, losgeklopt
- 150 g gekookte ham, in grove stukken
- 2 el bloem
- zonnebloemolie voor het bakken

Bereiden: (50 minuten, afkoelen 30 minuten) Kook de aardappelstukjes in kokend water met zout in 10-12 minuten gaar. Giet af en laat afkoelen.
Meng intussen voor de pesto de rucola, pijnboompitten, bieslook en citroensap in een kleine keukenmachine door elkaar. Voeg, terwijl de machine draait, in een langzaam gelijkmatig straaltje de olie tot tot een grove pesto ontstaat. Breng op smaak met zout en peper en zet apart.
Doe de aardappelstukjes in een kom en prak ze grof met een vork of pureestamper. Voeg de mosterd, bieslook, geklopte ei en zout en peper naar smaak toe en roer door elkaar. Schep de ham erdoor. Vorm met vochtige handen 18 even grote koekjes van 2 cm dik. Bestuif ze licht met bloem. Verhit een laagje olie van 2 cm in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de aardappelkoekjes in delen 2 minuten aan elke kant, of tot ze goudbruin en goed warm zijn. Neem ze met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Serveer de aardappelkoekjes met de pesto en een partje citroen.

Bron: Delicious

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...