Pagina's

dinsdag 14 mei 2013

Kersengebakjes

24 stukken
- 275 g + een beetje boter
- 400 g + een beetje bloem
- 450 g witte chocolade
- 2 potten kersen op siroop à 720 ml
- 5 eieren
- 225 g suiker
- 2 zakjes vanillesuiker
- zout
- 1 zakje bakpoeder
- 250 g pure chocolade
- 250 ml slagroom


Bereiden: (1 uur, afkoelen 4 uur, oven 40 minuten) Vet een bakblik van 32 x 39 cm in met een beetje boter en bestuif hem met bloem. Hak de witte chocolade grof, smelt hem met 240 g boter au-bain marie. Roer regelmatig en laat ca. 15 min afkoelen. Verwarm de oven voor op 150 graden.
Laat de kersen uitlekken. Klop de eieren in 7-8 minuten schuimig met de suiker, de vanillesuiker en een beetje zout. Roer het witte chocolade-botermengsel erdoorheen. Meng 400 g bloem met het bakpoeder en roer het met een garde door het beslag. Strik het beslag glad in een bakblik. Verdeel de kersen eroverheen. Bak het geheel 35-40 minuten in de oven. Laat afkoelen.
Hak de pure chocolade grof en smelt hem al roerende in een klein pannetje met de slagroom en 25 g boter. Laat ca. 5 minuten afkoelen tot de massa wat indikt. Roer regelmatig door. Schenk het chocolademengsel over het gebak en strijk het glad. Zet ca. 2 uur in de koelkast. Snijd het gebak . Garneer eventueel met de witte chocoladerolletjes.

Bron: Koken & Genieten

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...