Pagina's

maandag 13 mei 2013

Zoetzuur varkensvlees met radijs

4 personen
- 300 g witte rijst
- 2 el sesamzaad (bakje 100 g)
- 300 g varkenshaas, in plakjes van 1/2 cm
- 3 el arachideolie
- 1 teen knoflook, fijngesneden
- 1 zak Chinese grofgesneden wokgroente (400 g)
- 50 ml gembersiroop (flesje 250 ml)
- 2 el ketjap
- 3 el ketchup
- 4 el rijstazijn (flesje 150 ml)
- 2 bosjes radijs, gehalveerd
- 1 tl sesamolie

Bereiden: (35 minuten) Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rooster ondertussen het sesamzaad in een koekenpan zonder olie of boter in 2 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.
Bestrooi het vlees met zout. Verhit 2 el arachideolie in een wok en bak het vlees met de knoflook in 4 min.goudbruin en gaar. Schep uit de wok. Verhit de rest van de arachideolie in de wok en roerbak de wokgroente 5 min. Voeg het vlees toe. Verwarm nog 1 min.
Breng in een steelpan de gembersiroop, ketjap, ketchup en 3 el azijn aan de kook. Laat 2 min. koken.
Meng de radijsjes met het sesamzaad, de rest van de azijn, de sesamolie en zout. Verdeel het vlees met de groente over 4 borden en schep de saus erover. Serveer met de rijst en radijs.

Bron: Allerhande

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...