Pagina's

zaterdag 4 mei 2013

Kip-aspergepannetje met champignons

8 personen
- 250 g champignons, gehalveerd
- 500 g witte asperges, geschild en in stukken
- 500 g groene asperges, in stukken
- 2 grote uien, gesnipperd
- 1 kg kipfilet, in stukken
- 2-3 el olie
- zout en peper
- 2 el boter
- 3 el bloem
- 250 ml droge witte wijn
- 400 ml slagroom
- 2 groentebouillonblokjes
- 300 g doperwten (diepvries)
- 1/2 bosje kervel, alleen de blaadjes


Bereiden: (45 minuten) Stoof de witte asperges ca. 5 min. in water met wat zout. Kook de groene asperges de laatste 3 min. mee. Laat de asperges uitlekken.
Verhit de olie in een grote braadpan. Bak de kip ca. 5 min. portiegewijs in de olie en breng op smaak met zout en peper. Neem uit de pan. Verhit de boter in het bakvet. Bak daarin de champignons en de uien. Bestuif met de bloem en bak kort mee. Voeg 1 l. water toe, de wijn en de slagroom en roer de bouillonblokjes erdoorheen. Breng aan de kook en laat ca. 5 min. koken.
Voeg de doperwten, de kip en de asperges toe aan de saus. Kook 3-5 min mee. Breng op smaak met zout en peper. Roer de kervel erdoor en serveer met bladerdeeghapjes.

Bron: Koken & Genieten

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...