Pagina's

vrijdag 3 mei 2013

Zalmtartaar op blini's

6 personen
- 150 ml melk
- 21 g verse gist of 8 g droge gist
- suiker
- 75 g bloem
- 1 el boter
- 1 ei
- 50 g boekweitmeel
- 300 g zeer verse zalmfilet
- 1 sjalot
- 2 el citroenolie
- zout en peper
- 1/2 komkommer, zonder zaadlijsten,
   in kleine stukjes
- 1/2 bosje radijs, in kleine stukjes
- 1/2  bosje dille
- 1/2 bosje bieslook
- 3 el appelazijn
- 2 el honing
- 1 el mosterd
- 7 el olie
- 3 el gehakte pistachenoten
- 200 ml zure room

Bereiden: ( 1 uur en 15 minuten) Verwarm de melk lauwwarm. Verbrokkel de gist en roer hem door de melk. Roer er 1 tl suiker en 1 el bloem doorheen. Laat afgedekt ca. 15 min. rusten. Smelt de boter. Scheid het ei en klop het eiwit stijf. Roer de afgekoelde boter, de eidooier, de overige bloem en het boekweitmeel glad door het gistmengsel. Voeg het eiwitschuim Laat het beslag. ca. 45 min rijzen.
Was de zalm eventueel en dep hem droog. Snijd hem in zeer kleine blokjes. Pel en snipper de sjalot. Meng alles met de citroenolie en breng op smaak met zout en peper. Zet afgedekt in koelkast.
Roer de azijn, de honing, de mosterd, zout en peper door elkaar. Klop 3 el olie krachtig doorheen. Meng de dressing met de komkommer, radijs en kruiden.
Rooster de pistachenoten in een droge pan en neem ze uit de pan. Verhit 4 el olie portiegewijs in de pan. Roer het beslag door en schenk voor elke blini 1 el beslag in de pan. Bak op middelhoog vuur in 2-3 min. goudbruin. Keer om en bak 1-2 min. verder. Houd de blini's wam in de overn (ca. 50 graden). Roer de pistachenoten door de salade. Verdeel de salade over de blini's en garneer met zure room.

Bron: Foodies

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...