Pagina's

dinsdag 7 mei 2013

Kiprollade met doperwtenrisotto

4 personen
- 4 ongepaneerde kipschnitzels (à 150 g)
- zout en peper
- 8 tl pesto
- 75 g dungesneden salami
- 2 teentjes knoflook, gesnipperd
- 2 uien, gesnipperd
- 2 el olijfolie
- 200 g risottorijst
- 200 ml droge witte wijn
- 2 groentebouillonblokjes
- 2-3 el olie
- 50 g rucola
- 40-50 g parmezaan (stuk), geraspt
- 200 g doperwten (diepvries)
- 125 g mascarpone
- 1-2 el maizena

Bereiden: (1 uur) Dep de schnitzels droog, halveer ze over de lengte en klop ze wat vlakker. Bestrooi met zout en peper. Bestrijk iedere schnitzel met 1 tl pesto. Verdeel de salami over de schnitzels, rol ze op en prik de rolletjes vast met houden prikkers.
Verhit de olijfolie in een pan en fruit er de knoflook en de helft van de ui in. Voeg de rijst toe en bak hem kort mee. Voeg de wijn toe en kook op laag vuur. Los de bouillonblokjes op in 1 l heet water. Voeg portiegewijs 500 ml van de bouillon toe aan de rijst, telkens als de rijst het vocht bijna heeft opgenomen.
Verhit de olie in een grote pan en bak daarin kort de kiprollades rondom op hoog vuur. Bak de overige uien kort mee. Blus af met de overige bouillon en breng aan de kook. laat ca. 15 min afgedekt smoren.
Voeg ca. 5 minuten voor het einde van de kooktijd de doperwten en 75 g mascarpone toe aan de risotto. Breng op smaak met zout en peper. Neem de kiprollades uit de pan en houd ze warm. Roer 50 g mascarpone door het braadvocht en breng aan de kook. Roer de maizena glad met 2 el koud water en bind de saus met de maizena. Breng op smaak met zout en peper. meng de rucola en parmezaan door de risotto en dien alles op.

Bron: Koken & Genieten

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...