Pagina's

woensdag 26 juni 2013

Marokkaanse eieren in paprikasaus

4 personen
- 800 g tomaten
- 2 el olijfolie
- rode uien, fijngesneden
- 4 tenen knoflook, in plakjes
- 1 rode peper, in reepjes
- 1 gele en 1 rode paprika, in reepjes
- 8 eieren
- 1 tl mild paprikapoeder
- 1 bosje platte peterselie, fijngesneden
- 4 flinke el volvette yoghurt



Bereiden: (25 minuten) Zet met een scherp mesje een kruisje onderin de dompel ze onder in ruim kokend water en neem ze na 5-10 tellen eruit. Pel de tomaten en snijd in stukjes.
Verhit in een wijde braadpan of hapjespan de olijfolie. Bak de uien, knoflook en de rode peper 1 minuut zachtjes. Bak de paprika 1 minuut zachtjes mee. Voeg de tomaatstukjes toe aan het paprikamengsel en stoof afgedekt 10 minuten mee.
Druk met de onderkant van een juslepel 8 kuiltjes in de tomatenstoof. Breek boven elk kuiltje een ei. Verwarm nog 4-5 minuten tot de eieren naar wens gaar zijn.
Bestrooi de eieren met zout en peper, het paprikapoeder en de peterselie. Lekker met Marokkaans of Turks brood.

Bron: Delicious

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...