zondag 27 oktober 2019

Pompoensoep met zwarte boontjes en paddenstoelen

Foto: Hartstichting
Recept voor 4 personen
Bereidingstijd

Ingrediënten
1 pompoen (ongeveer 1 kg)
1 ui
1 teentje knoflook
stukje gemberwortel (grootte van 1 duim)
3 eetlepels olie
1 theelepel komijnzaad
½ groentebouillontablet met minder zout1 blik zwarte boontjes (uitlekgewicht ca. 400 gram)
citroensap
1 prei
250 gram gemengde paddenstoelen

Bereiden
Snijd de pompoen in parten en verwijder de draden en pitten. Snijd het vruchtvlees met schil in blokjes.
Pel de ui en de knoflook en snijd deze klein.
Schil het stukje gemberwortel en rasp het fijn.
Fruit de ui en de knoflook in 1 eetlepel olie en bak daarna de geraspte gember en het komijnzaad even mee.
Voeg de pompoen, 400 ml water en de halve bouillontablet toe en breng dit aan de kook.
Kook de pompoen in circa 20 minuten gaar.
Pureer de soep met een staafmixer of in de keukenmachine.
Spoel de zwarte boontjes af en roer ze door de soep en warm het geheel goed door.
Maak de soep op smaak met peper en een kneepje citroensap.
Maak de prei schoon en snijd hem in dunne ringen.
Maak de paddenstoelen schoon en snijd ze in repen of plakken.
Bak de prei met de paddenstoelen in de rest van de olie gaar.
Schep dit op de soep.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...