Pagina's

donderdag 8 augustus 2013

Ratatouillespies met basilicumolie

4 personen
- 1 aubergine, in grove blokjes
- zout en peper
- 1 ui, gesnipperd
- 1 teentje knoflook, gesnipperd
- 2 takjes tijm, alleen de blaadjes
- 1 takje rozemarijn, alleen de blaadjes
- 2 el tomatenpuree
- 2 el olijfolie
- 2 rode paprika's, in grove stukken
- 2 bosjes basilicum, alleen de blaadjes
- 150 ml olijfolie


Bereiden: (40 minuten, marineren 1 nacht) Bestrooi de aubergine met zout en laat ca. 1 uur in een vergiet uitlekken.
Maal de knoflook, ui, rozemarijn, tijm en tomatenpuree met el olie fijn in de keukenmachine. Meng de aubergine en de paprika met de marinade en breng op smaak met zout en peper. Laat afgedekt in de koelkast 1 nacht marineren.
Blancheer de basilicumblaadjes kort in kokend water met zout. Spoel onder koud stromend water en laat goed uitlekken. Knijp zoveel mogelijk vocht uit de basilicum. Maal fijn in de keukenmachine en voeg geleidelijk 150 ml olijfolie toe.
Steek de stukken aubergine en paprika om en om aan de houten spiesen. Gril 10-12 minuten op de barbecue en draai regelmatig om. Druppel er vlak voor het serveren wat van de basilicumolie overheen.

Bron: Foodies

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...