Pagina's

zondag 16 juni 2013

Triffle van witte-chocolademousse en aardbeien

4 personen
- 2 blaadjes witte gelatine
- 300 ml slagroom
- 150 g witte chocolade, fijngehakt
- 100 ml aardbeienlikeur
- 2 eiwitten
- 25 g poedersuiker
- 4 plakken cake
- 400 g Hollandse aardbeien
- 2 kandij- of bastognekoeken




Bereiden: (35 minuten, opstijven 45 minuten) Week voor de chocolademousse de gelatine 5 minuten in koud water. Verwarm 150 ml room, neem de pan van het vuur en laat de chocolader er al roerend in smelten. Knijp de gelatine uit, los de blaadjes op in de warme room en roer de helft van de likeur erdoor. Zet de pan in koud water en laat het mengsel afkoelen en lobbig worden in 15 minuten.
Klop intussen de rest van de slagroom stevig en klop de eiwitten stijf met de poedersuiker. Spatel de helft van de slagroom en al het eiwit voorzichtig doe het chocolademengsel. Laat 30 minuten opstijven in de koelkast.
Leg op elk bord een plak cake en besprenkel ze met de rest van de likeur. Maak met en warme lepel mooie bollen chocolademousse en leg 2 bollen op elke plak cake. Verdeel de aardbeien erover en eromheen. Lepel de slagroom erover en verkruimel de bastognekoeken erboven.

Bron: Delicious

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...