Pagina's

donderdag 14 februari 2013

Magere varkensfricassee

4 personen
- 300 g basmatirijst
- 2 el olijfolie
- 2 sjalotten, gesnipperd
- 2 tenen knoflook, fijngesneden
- 300 g varkensfiletlapjes à al minute, in reepjes
- 250 g kastanjechampignons, in plakjes
- 125 ml crème fraîche
- 450 g tuinerwten, diepvries
- 15 g basilicum, alleen de blaadjes




Bereiden: (25 minuten) Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit ondertussen de olie in een hapjespan en fruit de sjalot en knoflook 3 min. Bestrooi het vlees met peper en zout en bak op hoog vuur 2 min. mee met de sjalot en knoflook. Voeg de champignons toe en bak 3 min. mee. Zet het vuur laag en voeg de crème fraîche toe. Warm nog 2 min. door.
Kook ondertussen de tuinerwten 5 min. en schep ze door het vlees-champignonmengsel. Verdeel de rijst en fricassee (het vlees in de saus) over 4 borden en bestrooi met het basilicum.

Bron: Allerhande

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...