Pagina's

zaterdag 15 juni 2013

Scholrolletjes met spinazie

4 personen
- 1 grote tomaat, ontveld, in blokjes
- 1 el kappertjes
- 50 g zwarte olijven, grof gehakt
- 500 g (wilde) spinazie + 10 blaadjes, grof gehakt
- 4 even grote scholfilets (500 g samen)
- 100 ml droge witte wijn
- 2 el citroensap
- 4 el olijfolie
- 1 sjalot, fijngesneden
- 3 teentjes knoflook, grof gehakt
- 25 g parmezaanse kaas, geraspt
- ovenschaal 20 x 30 cm

Bereiden: (25 minuten, oven 20 minuten) Verwarm de oven voor op 150 graden.
Meng de tomaat met de kappertjes, gehakte olijven en gehakte spinazieblokjes. Bestrooi de scholfilets met zout en peper en halveer ze in de  lengte. Verdeel het tomaatmengsel over de filet en rol ze voorzichtig op. Zet de filets vast met een prikker. Leg de visrolletjes in de ovenschaal. Voeg de wijn, citroensap en 2 el olijfolie toe en dek de schaal af met aluminiumfolie. Pocheer de vis 20 minuten in de  oven.
Verhit intussen de rest van de olie in een grote koekenpan of wok en bak hierin de sjalot en knoflook 1/2 minuut. Voeg de spinazie toe en roerbak deze enkele minuten tot hij slinks. Voeg een beetje zout en peper toe naar smaak. Laat de spinazie even uitlekken in een zeef. Verdeel over 4 borden. Leg de scholrolletjes erbij en lepel wat van het pocheervocht erover. Bestrooi met de parzemaanse kaas en serveer.

Bron: Delicious

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...