Pagina's

dinsdag 19 februari 2013

Rendang met komkommersalade

4 personen
- 2 el olie
- 600 g runderlappen, in blokjes
- 1 kuipje boemboe voor rendang
- 100 ml kokosmelk
- 1 komkommer, geschild en in dunne plakjes
- 1 spitskool in stukjes van 2-3 cm
- 1 rode paprika, in blokjes
- 100 g taugé
- 250 ml azijn
- 2 el pindakaas
- suiker


Bereiden: (1,5 uur) Verhit 2 eetlepels wokolie en braad het vlees aan. Voeg 200 ml water en de boemboe voor rendang toe en roer alles goed door elkaar. Breng aan de kook en laat in 60-90 minuten zachtjes garen. Roer af en toe door. Voeg de kokosmelk toe als het vlees gaar en zacht is.
Snijd de plakjes komkommer in vieren. Meng alle groenten en de taugé goed door elkaar. Voeg de azijn bij de pindakaas en roer goed tot de pindakaas en azijn goed gemengd zijn. Voeg suiker naar smaak toe. Giet de dressing over de groenten. Serveer met de komkommer en witte rijst.

Bron: Boodschappen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...