Pagina's

zaterdag 29 juni 2013

Zalmforel met tahin en kruidensalade

6-8 personen
- 800 g zalmfilet zonder vel
- 1 el extra vergine olijfolie
- 140 g Griekse yoghurt
- 1 el tahin
- 1 el citroensap
- 2 tl sumak
- 2 partjes ingemaakte citroen,
  vruchtvlees verwijderd, schil fijngesneden
- 1 bosje koriander, blaadjes fijngesneden
- 140 g pijnboompitten, geroosterd
- gebakken aardappelen, voor erbij


Bereiden: (15 minuten, oven 20 minuten) verwarm de oven voor op 140 graden. Bekleed een grote bakplaat met bakpapier.Leg de visfilet erop, bestrijk met olie en bestrooi met zout en peper. Zet 20 minuten in de oven. Neem de vis eruit, laat volledig afkoelen en schuif op een schaal.
Roer intussen in een kommetjes de yoghurt, tahin, het citroensap, 1 tl sumac en wat zout en peper door elkaar.
Roer in een ander kommetje de ingemaakte citroen, kruiden, pijnboompitten en de resterende theelepel sumac door elkaar.
Bestrijk de vis met de tahinsaus en strooi het kruidenmengsel erover. Serveer met gebakken aardappelen.

Bron: Delicious

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...