Pagina's

zondag 30 juni 2013

Tiramisu

4 personen
- 4 eieren
- 115 g suiker
- 500 g mascarpone
- 25 lange vingers of 20 savoiardi
- 250 ml espresso
- 2-3 el amaretto
- cacao






Bereiden: Splits de eieren. Klop 2 eiwitten tot een stevig schuim. De overige eiwitten heb je niet nodig. Klop de eidooiers met de suiker schuimig. Voeg de mascarpone toe en klop tot het mengsel weer ongeveer dezelfde dikte heeft als de mascarpone. Spatel het eiwit voorzichtig door het ei-mascarponemengsel.
Doop de niet gesuikerde kant van de lange vingers in de espresso. Leg de helft van de lange vingers met de espressokant naar beneden in een ovenschaal. Besprenkel de langevingerslaag met de helft van de amaretto. Strijk de helft van het marscarponemengsel eroverheen.
Verdeel de overige lange vingers in een laag over de mascarpone. Besprenkel met de rest van de amaretto en strijk de rest van de mascarpone eroverheen. Laat minimaal 2 uur opstijven in de koelkast. Zeef voor het serveren een dikke laag cacao over de tiramisu.

Bron: Foodies

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...