Pagina's

zondag 7 juli 2013

Snelle millefeuille

6-8 personen
- 375 g bladerdeeg (8-9 velletjes)
- 3 el poedersuiker + extra voor garnering
- 300 ml slagroom
- 200 g vanillecustard*
- 250 g aardbeien, grote gehalveerd
- 125 g frambozen
- 125 g blauw bessen






Bereiden: (25 minuten, oven 25 minuten) Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Bestuif een schoon werkvlak me de poedersuiker. Leg de velletjes bladerdeeg op elkaar en rol ze uit tot een rechthoek van 25 x 30 cm. Leg op de bakplaat, prik het deeg in met een vork en bak 15 minuten in de oven of tot de bovenkant goudbruin is. Keer het deeg met behulp van een spatel en leg het nog 5-6 minuten in de oven tot het deeg knapperig en goudbruin is. Laat licht afkoelen op de bakplaat, leg de taartbodem dan op een schaal en laat volledig afkoelen.
Klop de room met de mixer tot zich pieken vormen. Voeg langzaam de custard toe, klop tot alles neg gemengd is. Strijk het roommengsel over de afgekoelde taartbodem en verdeel het fruit erover. Bestuif met poedersuiker en serveer.

*Maak het zelf met behulp van een pak custard.

Bron: Delicious

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...