maandag 8 juli 2013

Griekse quiche

Voor 8 stukken
Bereidingstijd 45 minuten, oventijd 40 minuten

Ingrediënten
1 ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, gesnipperd
750 g aardappels, in blokjes van 1-2 cm
4 el olie
500 g rundergehakt
1/2 tl chilivlokken
zout en peper
6 plakken filodeeg
200 g feta, verbrokkeld
8 milde peperoni, in ringen
125 ml crème fraîche
2 eieren
250 g cherrytomaten
2 el + en beetje boter
3 el paneermeel
2-3 el pijnboompitten

Bereiden
Verhit 2 el olie en bak er het gehakt rul in. Bak de ui en de knoflook mee. Roer de chilivlokken erdoorheen. Breng op smaak met zout en neem het geheel uit de pan. Verhit 2 el olie in het bakvet en bak e aardappels 12-15 minuten in. Breng op smaak met zout en peper.
Laat het deeg 10 minuten rusten bij kamertemperatuur. Roer de crème fraîche, de helft van de feta en de eieren glad. Breng op smaak met zout en peper. Was de tomaten en halveer ze.
Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een springvorm in met een beetje boter. Smelt 2 el boter. Leg een vel filodeeg zo in de springvorm dat de deegranden over de vormrand hangen. Bestrijk het deeg met de gesmolten boter. Leg de overige deegbladen er steeds iets schuin overheen zodat de hele vorm bedekt is. Bestrijk de vellen filodeeg steeds tussendoor met de gesmolten boter.
Bestrooi de deegbodem met het paneermeel. Verdeel eerst het gehakt, dan de aardappels, de overige feta, de tomaten en tot slot de peperoni over de vorm. Vouw de overhangende deegranden over de vulling.
Bak ca. 40 minuten onder in de oven. Bestrooi na 30 minuten van de baktijd met de pijnboompitten.

Bron: Foodies

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...