Pagina's

zaterdag 6 juli 2013

Pasteitjes met tomaat, paprika en tonijn

16 - 20 empanadillas
- 16 à 20 plakjes bladerdeeg
- 1 geroosterde paprika,  in stukjes
- 1/2 grote ui, fijngesneden
- 2 el olijfolie
- 300 g tomaten, ontveld en fijngesneden
- 100 tonijn, fijn verkruimeld.
- 14 groente of zwarte olijven, in stukjes
- 2 el fijngesneden bladpeterselie
- 1 ei




Bereiden: Fruit de uien in een grote koekenpan op laag vuur heel zacht, roer vaak. Doe de tomaten erbij en laat alles zachtjes stoven tot het vocht verdwenen is en je de sissende olie kunt zien. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de tonijn, paprika, olijven en peterselie toe. Meng alles goed door elkaar en laat afkoelen.
Verwarm de oven voor op 180 graden. Verdeel de vulling over de plakjes bladerdeeg en druk de randen goed dicht en bestrijk met een losgeklopte eierdooier.
Bak 30 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn.

Bron: Delicious

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...