Pagina's

maandag 5 augustus 2013

Bonte panzanella met tomaten

4-6 personen
- 300 g ciabatta
- 10-12 el olijfolie extra vierge
- zout en peper
- 4 rode uien, in dunne partjes
- 2 kg gemengde tomaten, in partjes
- 1 bosje basilicum, alleen de blaadjes
- 250 g buffelmozzarella, in dunne plakjes
- 10 el wittewijnazijn
- 1 tl suiker
- grof gemalen peper



Bereiden: (30 minuten, wachttijd 1 uur) Snijd de ciabatta in dunne sneetjes en halveer ze. Verhit 4-6 el olie portiegewijs in een grote pan. Rooster er portiegewijs de ciabatta aan beide zijden goudbruin in en neem uit de pan. Breng op smaak met een beetje zout.
Roer voor de vinaigrette de azijn, zout, peper en de suiker goed door elkaar. Klop er 6 el olijfolie doorheen. meng de vinaigrette met de geroosterde ciabatta, de uien, de tomaten, het basilicum en de mozzarella. Laat ca. 1 uur rusten. Breng de salade nogmaals op smaak met zout en grof gemalen peper.

Bron: Foodies

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...