Pagina's

zaterdag 10 augustus 2013

Garnalencocktail

4 personen
- 1 handvol gemengde zaden
- 3 lente-uitjes, in dunne schuine ringen
- 1 krop Romaine sla (bindsla), in stukken
- 1/2 komkommer, in schijfjes
- 3 rijpe tomaten of 300 g cherrytomaatjes,
  verschillende kleuren, gehalveerd
- 1 rijpe avocado
- 1 bakje tuinkers
- 300 g hollandse garnalen
- 4 volle el magere yoghurt
- 1 volle el mayonaise
- 1 tl worcestersaus
- 1 tl tabasco
- 1 volle el tomatenketchup
- 1 tl suiker
- 1 el cognac
- 1 citroen
- 1 tl extra vierge olijfolie

Bereiden: (15 minuten) Rooster de zaden in een droge koekenpan.
Leg de lente-ui, sla, komkommer en tomaatjes op een mooie schaal of plank. Knijp er het vruchtvlees van de avocado boven fijn en strooi de geknipte tuinkers erover. Leg de garnalen in het midden van de salade en de geroosterde zaadjes aan de zijkant.
Roer in een kom de yoghurt, mayonaise. worcestersaus, tabasco, ketchup, suiker, cognac en het sap van 1/2 citroen door elkaar en breng het mengsel op smaak met zout en peper. Schep de saus over de garnalen en sprenkel er vanaf grote hoogte een klein beetje extra vierge olijfolie en het citroensap over. Serveer met vers tomatenbrood.

Bron: Jamie Oliver

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...