Pagina's

zondag 1 september 2013

Espresso-semifreddo

4-6 personen
- 4 el oplos-espressopoeder
- 250 ml slagroom
- 2 eieren
- 75 g suiker
- zout
- 4 el chocolade koffieboontjes
- cacao (om te garneren






Bereiden: (30 minuten, wachten 8 uur) Los de oploskoffie op in 2 el warm water en laat afkoelen. Klop de slagroom lobbig, spatel er de koffie doorheen en zet  hem in de koelkast. Splits de eieren. Klop de eidooiers met de suiker au bain-marie schuimig. Maag de gardes van de handmixer goed schoon en vetvrij en klop de eiwitten stijf met een snuf zout.
Spatel het dooiermengsel voorzichtig door de slagroom. Spatel het eiwitschuim er voorzichtig doorheen. Verdeel het mengsel over met vershoudfolie beklede vormpjes. Dek af met vershoudfolie en zet het geheel minimaal 8 uur in de dieprvries.
Zet de semifreddo's ca. 15 minuten voor het serveren in de koelkast. Stort ze uit de vormpjes en verwijderd het vershoudfolie. Strooi de chocolade-koffieboontjes erover en bestrooi met cacao.

Bron: Foodies

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...