Pagina's

zaterdag 7 september 2013

Bloemkoolfrittata's met tzatziki

8 personen
700 g bloemkool, fijngesneden
400 g broccoli, fijngesneden
800 g boterbonen, afgespoeld en uitgelekt
8 lente-uitjes
8 cm gemberwortel, geschild en geraspt
2 teentjes knoflook, geperst
80 g bloem of rijstmeel
2 tl gemalen kurkuma
4 eieren
2 el olijfolie
4 el tzatziki
300 g sla, voor erbij

Bereiden: (30 minuten) Stoom de bloemkool en de broccoli 4-5 minuten. Doe in een grote kom.
Meng de boterbonen me de broccoli en de bloemkool. Voeg de lente-ui, de gember, de knoflook, de bloem, de kurkuma en de eieren toe. Roer goed door tot alle ingrediënten met elkaar gemengd zijn.
Verhit de olie in een grote braadpan op middelhoog vuur. Neem per frittata ca. 50 ml beslag en schep in de pan. Bak de frittata's in porties van 3. Bak ze ca. 3 minuten aan iedere kant tot de minifrittata's goudbruin en gaar zijn. Herhaal dit met het overige beslag tot er 24 frittata's zijn en voeg eventueel nu en dan wat olie toe. Serveer met de tzatziki en de salade.

Bron: Gezond eten

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...