Pagina's

dinsdag 10 september 2013

Koreaanse biefreepjes met sla

Voorgerecht 8 personen
Hoofdgerecht 4 personen
600 g entrecote
1 ui, geraspt of heel fijn gesneden
5 tenen knoflook, fijngesneden
125 ml sojasaus
1 tl sesamolie
2 tl geraspte gemberwortel
2 el bruine basterdsuiker
1 kropje bindsla (little gem)
200 g gekookte (basmati)rijst
3 bosuitjes, fijngesneden
1 rode peper, fijngesneden

Bereiden: (20 minuten, marineren 1 uur) Leg de entrecotes 15 minuten in de diepvries zodat ze steviger worden. Snijd ze vervolgens in dunne reepjes. Plet elk reepje met een deegroller tot 2 mm dikte.
Meng in een kom de ui, knoflook, sojasaus, sesamolie, gember en suiker. Schep de biefreepjes hiermee om en laat ze 1 uur marineren in de koelkast. Steek 30 min van tevoren de barbecue aan. Gril de bierreepjes in gedeelten 10 seconden per kant tot ze net gaar zijn. Verdeel de rijst over de slablaadjes en verdeel hierover de biefreepjes, Strooi er de bosuitjes en rode peper over.

Bron: Delicious

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...