Pagina's

zaterdag 28 september 2013

Krabkoekjes met dillemayonaise

8 stuks
750 g licht kruimige aardappels, gerookt, geprakt en afgekoeld
3 bosuitjes, fijngesneden
1 tl dijonmosterd
1 el citroenrasp en 1 citroen + 1 el sap
12 naturel crackers, verkruimeld
500 g gekookt krabvlees, liefst vers
1 ei, losgeroerd
3 el fijngesneden bladpeterselie e+ extra voor garnering
300 g mayonaise
1 el fijngesneden dille
zonnebloemolie voor het bakken
limoenpartjes voor erbij

Bereiden: (40 minuten, opstijven 15 minuten) Meng de aardappel. bosui, mosterd, citroenrasp en sap, crackerkruim, krab, ei, 2 el peterselie en royaal zout en peper. Vorm hiervan 8 krabkoekjes en laat ze 15 minuten opstijven in de koelkast.
Meng intussen in een kommetjes de mayonaise met de dille, de rest van de peterselie en wat zout en peper. Zet in de koelkast tot gebruik.
Verhit in een grote koekenpan op middelhoog vuur een bodempje olie van 2 cm. Bak de krabkoekjes, evt. in 2 delen, goudbruin en knapperig in 1-2 minuten per kant ze met de peterselie en serveer ze met de limoenpartjes en de dillemayonaise.

Bron: Delicious

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...