Pagina's

maandag 25 februari 2013

Gevulde kipfilet met ham en mozzarella

4 personen
- 4 kipfilets
- 125 g mozzarella
- 4 plakken parmaham
- 8 blaadjes basilicum
- zout en peper
- 1 el olie
- 2 el boter
- 300 g macaroni
- 1 ui, gesnipperd
- 250 g spinazie
- 1 el crème fraîche


Bereiden: (30 minuten) Verwarm de oven voor op 150 graden. Snijd de kipfilets in de lengte in. Snijd de mozzarella in 8 plakken. Vul elke kipfilet met een plak parmaham, 2 plakken mozzarella en 2 blaadjes basilicum. Prik de kipfilets dicht met een cocktailprikker en bestrooi met zout en peper.
Verhit de olie en 1 el boter in een pan en bak er de kipfilets ca. 2 minuten aan beide kanten in. Leg de kipfilets in een ovenschaal en zet ze 20 minuten in de oven.
Kook de macaroni. Verhit 1 el boter in een pan en fruit er de ui 2 minuten in. Voeg de spinazie toe en stoof ca. 2 minuten. Breng op smaak met zout en peper. Meng de macaroni en crème fraîche door de spinazie en breng op smaak met zout en peper. Verdeel het macaronimengsel over de borden. Neem de kipfilets uit de oven en snijd in plakken. Serveer met de macaroni maar ook lekker met risotto met spinazie.

Bron: Foodies

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...