Pagina's

dinsdag 15 oktober 2013

Ri­sot­to met kip, bleek­sel­de­rij en pad­den­stoe­len

4 personen
1 ui
2 tenen knoflook
3 takjes verse tijm
6 stengels bleekselderij
4 el olijfolie
300 g risottorijst
2,5 tablet biologische groentebouillon
300 g seizoensmelange paddenstoelen
200 g gerookte biologische kipfilet




Bereiden: (30 minuten) Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Ris de blaadjes van de takjes tijm. Snijd de bleekselderijstengels in blokjes van een 1/2 cm.
Verhit 3 el olie in een grote pan met dikke bodem en fruit de ui, knoflook, tijm en bleekselderij 3 min. op laag vuur. Voeg de rijst toe en fruit 1 min. mee. Breng ondertussen 1.2 liter water aan de kook en los hierin de bouillontabletten op. Voeg een scheut bouillon toe aan de rijst en roer tot deze is opgenomen. Voeg dan weer een scheut toe en ga zo door tot de rijst gaar is. Dit duurt ca. 20 min.
Snijd ondertussen de paddenstoelen in stukjes. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de paddenstoelen op hoog vuur in 3 min. bruin. Snijd de kipfilet in dunne reepjes en voeg toe aan de paddenstoelen. Bak 1 min. mee. Roer de paddenstoelen en kip door de risotto. Lekker met geraspte Pecorino Romano.

Bron: Allerhande

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...