Pagina's

maandag 4 november 2013

Chinese kip met pinda's

4 personen
100 g rijst
2 el sojasaus
1 tl sesamolie
1 tl maizena
500 g kipfilet, in dunne reepjes
1 el rijstwijn of droge sherry
4 el zonnebloemolie
1 ui, in dunne ringen
1/2 t; gedroogde chilivlokken
2 teentjes knoflook, geperst
2 stengels bleekselderij, in dunne plakjes
2 rode paprika's, in kleine blokjes
2 el pinda's, geroosterd en fijngehakt

Bereiden: (15 minuten) Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
Meng ondertussen 1 el sojasaus met sesamolie en maizena in een kom. Voeg de kipstukjes toe en meng totdat alle stukjes bedekt zijn. Laat ca. 10 minuten marineren.
Meng in een kleine kom de overige sojasaus met de rijstwijn en zet apart.
Verhit 2 el zonnebloemolie in een grote wok op hoog vuur. Voeg de kipstukjes portiegewijs toe en roerbak ze in 3-5 minuten gaar en goudbruin. Schep de stukjes uit de wok en zet apart.
Plaats de wok op het vuur en voeg de overige zonnebloemolie toe. Voeg de ui, de chilivlokken en de knoflook toe. Roerbak in ca. 2 minuten lichtbruin. Voeg de bleekselderij en de paprika toe en bak ca. 2 minuten. Doe de kipstukjes en het rijstwijnmengsel erbij en laat 1-2 minuten sudderen tot alles warm is. Garneer met de pindastukjes en serveer met de rijst.

Bron: Gezond eten

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...