Pagina's

donderdag 21 november 2013

Goulashsoep

4 personen
100 gram magere gerookte spekblokjes
2 eetlepel arachide of zonnebloemolie
400 gram runderlappen in blokken
1 ui gesnipperd
2 teentje knoflook gehakt
1 eetlepel paprikapoeder
2 rode paprika's zonder zaadjes, in stukjes
1 liter hete vleesbouillon
250 gram aardappels geschild, in blokjes
1 theelepel gedroogde oregano of marjoraan
200 milliliter zure room


Bereiden: (2 uur) Bak de spekblokjes uit in een soeppan. Voeg de olie toe en bak hierin het rundvlees in circa 3 minuten lichtbruin. Voeg de ui, knoflook, paprikapoeder, paprika en tomatenpuree toe en bak alles circa 2 minuten. Giet de bouillon erbij en laat 1,5 uur zachtjes koken. Voeg de aardappelblokjes en de oregano toe en kook nog circa 15 minuten. Schep de soep in kommen en schep er een lepel zure room op. Lekker met grof bruinbrood.

Bron: Boodschappen.nl

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...