Pagina's

vrijdag 22 november 2013

Eendenborst met cranberrysaus

4 personen
2 eendenborstfilets à 350 g
zout en peper
2 el ahornsiroop
200 g sjalotten, in partjes
400 g pappardelle
150 ml rode wijn
400 ml gevogeltefond
1 tl maizena
5 el slagroom
100 g gedroogde cranberry's
suiker


Bereiden: Verwarm de oven voor op 150 graden. Dep eventueel de eendenborstfiletes droog en snijd de huid kruislings in. Breng op smaak met zout en peper.
Verhit een ovenbestendige pan zonder vet. Braad de eendenborst er aan de huidzijde ca. 5 minuten op hoog vuur in aan. Draai en om bak 2-3 minuten op hoog vuur verder. Zet in de oven en braad 18-25 minuten verder tot het vlees veerkrachtig maar niet hard aanvoelt. Bestrijk het vlees ca. 10 minuten voor het einde van de oventijd met de ahornsiroop.
Kook de pappardelle volgens de aanwijzing op de verpakking in 3-4 l kokend water met een beetje zout.
Neem intussen het vlees uit de oven, wikkel in aluminiumfolie en laat 6-8 minuten rusten. Giet het bakvet, op 2 el na, uit de pan. Bak de sjalotten ca. 3 minuten in het bakvet. Blus af met de wijn en de fond. Breng aan de kook en laat 2-3 minuten  koken op laag vuur. Roer de maizena glad met de slagroom en bind de saus ermee. Voeg de cranberry's toe en kook ze kort mee. Breng op smaak met zout, peper en suiker.
Giet de pappardelle af en laat hem uitlekken. Neem het vlees uit het aluminiumfolie en voeg het vocht toe aan de saus. Snijd de eendenborst in plakjes. Dien op met de cranberrysaus en de pappardelle. Lekker met veldsla.

Bron: Foodies

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...