Pagina's

zondag 1 december 2013

Scones met clotted cream en abrikozenjam


20 stuks
300 g en een beetje bloem
1 el bakpoeder
50 g suiker
1/2 tl zout
200 g boter
250 ml melk
3 el clotted cream
3 el abrikozenjam





Bereiden: (40 minuten) Kneed 300 g bloem, het bakpoeder, de suiker, het zout en de boter toe en kruimelig geheel. Voeg de melk toe en kneed kort tot een samenhangend deeg.
Verwarm de oven voor op 175 graden. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad uit tot een plak van ca. 2 cm dik. Steek met een uitsteekvorm of glas ca. 20 cirkels uit het deeg en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de scones in de oven in ca. 30 minuten goudbruin.
Verdeel de clotted cream en de abrikozenjam apart van elkaar over schaaltjes. Server met de scones.

Tip: Clotted cream is een dikke, bijna boterachtige crème gemaakt van verhitte room. Vervang eventueel door 1 deel geklopte slagroom en 2 delen mascarpone.

Bron: Foodies

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...