dinsdag 3 december 2013

Tomatensoep met gehaktballetjes

Maaltijdsoep voor 8-10 personen
Bereidingstijd 60 minuten

Ingrediënten
5 el extra vergine olijfolie + extra om te besprenkelen
2 uien, fijngesneden
3-4 tenen knoflook, geperst
1 lange rode Spaanse peper, fijngesneden
3 stengels bleekselderij, in heel dunne bogen
4 el selderijgroen, fijngesneden
1 el tomatenpuree
1,2 kg tomatenblokjes uit blik
1 l kippenbouillon
handvol basilicumblaadjes, gesnipperd, + extra voor erbij
650 g varkenssaucijsjes
1/2 tl venkelzaad, gekneusd
35 gr vers broodkruim
250 g macaroni
zure room, losgeroerd met een beetje melk

Bereiden
Verhit 4 el olie in een grote pan en fruit de uien 5-7 minuten zachtjes. Voeg de knoflook en de rode peper toe en bak 2 minuten mee. Voeg de bleekselderij en het selderijgroen toe en bak 4 minuten mee. Schep de tomatenpuree erdoor en laat 1 minuut meebakken. Voeg dan de tomaten met vocht, bouillon en basilicum toe. Breng de soep aan de kook op hoog vuur. Draai het vuur laag en laat onafgedekt 20 minuten zachtjes trekken.
Druk intussen het saucijzenvlees uit de vliesjes, meng het broodkruim en venkelzaad erdoor en draai hiervan 50 gehaktballetjes ter grootte van een walnoot.
Verhit de resterende olie in een koekenpan op matig vuur en bak de gehaktballetjes hierin in 7-9 minuten gaar en goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
Pureer de soep glad met de staafmixer. Voet 250 ml water en wat zout en peper toe. Laat de soep 10 minuten inkoken op laag vuur.
Kook intussen de pasta beetgaar in een pan met licht gezouten, kokend water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en voeg samen met de gehaktballetjes toe aan de soep en warm goed door.
Schep de soep in kommen en sprenkel over elke kom een beetje zure room en olijfolie. Strooi er de Parzemaanse kaas en de resterende basilicumblaadjes over en serveer met ciabatta.

Bron: Delicious

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...