Pagina's

dinsdag 31 maart 2015

Zuurkoolquiche met zalm en lente-ui

4 personen
1 rol vers bladerdeeg (270 g)
500 g verse zuurkool, uitgelekt
300 g zalm, in reepjes
4 eieren
200 ml slagroom
250 munster
2 lente-uitjes in ringetjes
quichevorm 24 cm, ingevet



Bereiden: Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed de quichevorm met het deeg en prik de bodem hier en daar in met een vork. Verdeel de zuurkool en de zalmreepjes over de deegbodem. Verdeel daarover de lente-uiringen.
Klop de eieren los met de slagroom. Snijd de kaas in kleine blokjes en verdeel over de zuurkool. Je kunt de kaas ook raspen nadat je hem eerst 1-2 uur in de diepvries stevig hebt laten worden. Breng op smaak met peper en weinig zout en schenk over de zuurkoolvulling.
Bak de quiche in de voorverwarmde oven in 35 minuten goudbruin en gaar.

Bron: Delicious

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...