Pagina's

zaterdag 11 april 2015

Japanse pannenkoekjes met courgette

12 stuks
2 grote courgettes van 350 g elk, grof geraspt
1 el geraspte ui
100 g bloem
1 tl bakpoeder
2 eieren, licht geklopt
2 el olijfolie
2 el barbecuesaus
Japanse mayonaise
2 el Japanse ingelegde gember


Bereiden. Doe de courgette en de ui in een kom met 1 tl zout en roer het door elkaar. ZEt 20 minuten weg zodat het vocht kan uitlekken. Knijp het vrijgekomen vocht goed uit gooi het weg.
Zeef de bloem en het bakpoeder boven een kom. Voeg de eieren en 2 el koud water toe en breng op smaak met zout en peper. Klop alles even door elkaar met een garde tot het dik en glad is. Voeg het courgettemengsel toe en roer alles door elkaar.
Verhit de olie in een grote koekenpan boven middelmatig vuur. Schep telkesn een eetlepel van het beslag in de pan en bek een paar pannenkoekjes tegelijk 3 minuten aan iedere kant of tot ze goudbruin en gaar zijn. Bak zo al het beslag op.
Beleg elke pannenkoekje met barbecuesaus, strepen mayonaise en ingelegde gember.

Bron: Delicious

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...