Pagina's

zondag 24 januari 2016

Kip met prei, appels en cider

4 personen
8 kipkarbonades of kippendijen
peper en zout
40 g boter
700 g prei, in stukken van 3 cm
2 friszure appelen
1 el bloem
500 ml droge cider
6 takjes tijm + blaadjes van 2 takjes om te garneren
150 ml slagroom
1 el fijne kristalsuiker






Bereiden: Bestrooi de kip met zout en peper en verhit 25 g boter in een hapjespan of een grote braadpan. Kleur de kip aan beide kanten en zet daarna alles apart.
Bak de prei in het vet van de kip en laat ongeveer 10 minuten kleuren. De prei moet zacht maar niet te gaar zijn.
Schil een appel en snijd hem in partjes. Smelt de resterende boter in een kleine pan en kleur de appelpartjes aan beide kanten. Zet opzij, was de pan niet af.
Doe de bloem bij de prei en draai ze rond in het kookvocht. laat nog een paar minuten stoven. Neem de pan van het vuur en gier er onder voortdurend roeren de cider bij. Zet weer op het vuur, breng aan de kook en voeg de kip, takjes tijm en gebakken appel toe. Zet het vuur lager, dek af en laat 35 minuten garen.
Haal de kip uit de pan en laat het kookvocht tot 1/3 inkoken.
Voeg de room toe, breng aan de kook en laat een paar minuten doorkoken.
Schil de andere appel en snijd hem in partjes. Doe hem in de pan waarin je de eerste appel hebt gebakken. Bak zachtjes en voeg de suiker eraan toe zodat de partjes karamelliseren. Bak de appelpartjes zacht. Voeg de kip weer toe aan de saus en verwarm zachtjes. Voeg aan het einde de gebakken appels toe en bestrooi met tijm.

Bron: Foodies

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...